Naast Turkije is ook Syrië hard getroffen door de aardbeving. De familie van onze burenverbinder Khloud woont in het door de aardbeving getroffen Latakia, in het Noord-Westen van Syrië. Khloud maakt zich grote zorgen. Haar ouders leven nog, maar zij hebben te maken met grote armoede. Veel woningen in Latakia zijn ingestort, waardoor mensen overnachten op straat of in schoolgebouwen. Ze hebben het koud en ze lijden honger. Internationale hulpverlening komt in Syrië moeilijk op gang, gezien de ingewikkelde politieke situatie aldaar. De mensen in Latakia zijn dus vrijwel volledig op zichzelf aangewezen.

Buurten met Buren wil een buren actie organiseren en roept iedereen op om in de komende weken een pan soep te maken en de buren uit te nodigen om een kop soep te komen eten, in ruil voor een kleine bijdrage (richtbedrag is 5 euro). De bijdrage kan worden overgemaakt op rekeningnummer NL41 SNSB 0339 417358 t.n.v. Stichting Buurten met Buren, o.v.v. soep-actie voor slachtoffers van de aardbeving in Latakia, Syrië.

Wij sturen het opgehaalde geld via een vertrouwde tussenpersoon naar de vader van Khloud in Latakia. Hij verdeelt het vervolgens onder de bewoners van Latakia die dit het meest nodig hebben.

Heeft u geen zin om zelf soep te koken, maar wilt u wel meedoen aan deze actie, dan bent u ook van harte welkom om op vrijdag 17 februari tussen 12.00-13.30 uur een kop soep te komen eten in Haven5 (Havenstraat 5 in Huizen). Neem gerust buren of vrienden mee. Aanmelden is fijn: info@haven5.nl