Burenverbinders

Burenverbinders zijn actieve buurtbewoners of ondernemers, die in de buurt veel contact hebben met wijkbewoners zoals de buren in hun straat, actieve vrijwilligers, de huismeester of de visboer.

De burenverbinders kennen de buurt en de bewoners of willen ze graag leren kennen. Zij gaan het gesprek aan met de bewoners in de straat en inventariseren welke wensen en talenten in de buurt of in de straat aanwezig zijn. Zij brengen een verbinding tussen buurt-en straatgenoten tot stand volgens de ABCD aanpak.

Je bent welkom bij Buurten met Buren

Als jij in de test twee of meer keer JA kan invullen ben je eigenlijk al een Burenverbinder. Misschien vind je het leuk om je bij ons aan te sluiten. Wij denken graag met je mee hoe je contact in je buurt eventueel kunt vergroten. Je kunt meeliften op de activiteiten en evenementen die wij in heel Huizen organiseren, zoals de pannenkoeken- en de tulpenbollenactie. Je aansluiten bij ons geeft geen enkele verplichting. Doe vooral wat bij jou past, daar heeft de buurt het meeste profijt van.

Laat je inspireren door andere Burenverbinders

Buurten met Buren organiseert regelmatig bijeenkomsten voor mensen met hart voor hun buurt. Of je nu wel of niet actief deelneemt, je bent altijd welkom om te horen wat andere Buurtverbinders in hun buurt doen om te verbinden. Op deze manier blijven we in contact met elkaar en inspireren we elkaar.

Ben jij een Burenverbinder? Doe nu de test!

Als ik buren op straat tegen kom groet ik altijd vriendelijk.

Ik verzorg wel eens de planten of de huisdieren voor de buren.

Bij oudere of alleenstaande buren let ik altijd een beetje extra op.

Ik drink graag een kop koffie of een drankje met de buren.

Als een buurman of -vrouw ziek is, bied ik spontaan hulp aan.

Ik organiseer graag activiteiten in mijn straat, zoals een burenfeest.

En heb jij twee of meer vragen met JA beantwoord? Dan ben jij een Burenverbinder. Wat fijn dat je zo betrokken bent.

Burenverbinder worden? Je bent van harte welkom.

Meld je nu aan »