Inmiddels heeft iedereen het wel gehoord. In het Nautisch Kwartier is een cruiseboot aangemeerd die de komende maanden 150 tot 200 vluchtelingen zal opvangen.

Wij zouden geen Buurten met Buren zijn als wij deze nieuwe buren geen warm welkom zouden heten.

Oproep om sjaals te breien

Na de actie “Heel Huizen haakt” voor de Voedselbank, vragen wij de inwoners van Huizen sjaals te gaan breien voor de vluchtelingen om ze op deze manier een warm welkom te geven. Aan de sjaals komt een kaartje te hangen waar je eventueel je naam en een korte boodschap op kunt zetten.

Wol doneren

Heb je wol maar wil of kan je niet breien? Lever de wol dan in bij Haven 5 op de Havenstraat 5 in Huizen zodat andere mensen, die geen wol hebben maar wel willen breien, er mee aan de gang kunnen!

Inleveren bij Haven 5* op de Havenstraat 5 in Huizen

Alle gebreide sjaals of wol worden ingeleverd bij Haven 5, alvorens ze aangeboden worden aan de vluchtelingen. Buurten met Buren zal dit moment in samenspraak met de Vrijwilligerscentrale Huizen en COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) afstemmen. Het is dus niet de bedoeling dat de gebreide sjaals op eigen initiatief bij de boot worden gebracht.

Wil je op de hoogte blijven van de actie? Volg ons via social media en laat bij het inleveren van de wol of sjaal, je naam, telefoonnummer en/of e-mail adres achter.

Ben je niet in de gelegenheid om naar Haven 5 te komen? Laat het ons weten. Dan bedenken we een oplossing.

Meer informatie

Voor meer informatie check onze website www.buurtenmetburen.nl, stuur een mail naar huizen@buurtenmetburen.nl of bel 06-12952422 of 06-44606243.

Laat onze nieuwe buren niet in de kou staan, doneer wol en/of brei een sjaal. Een warm gebaar!

* Haven 5 is geopend op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur.